14:56 17.11.2019

Генштаб ЗСУ: Кількість жертв НП на базі в Балаклії збільшилася до трьох – один військовослужбовець помер у лікарні

2 хв читати
Генштаб ЗСУ: Кількість жертв НП на базі в Балаклії збільшилася до трьох – один військовослужбовець помер у лікарні

Один військовослужбовець, постраждалий унаслідок НП на Центральній артилерійській базі в місті Балаклія Харківської області у неділю помер у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

"Інші військовослужбовці, які також постраждали внаслідок події, перебувають на лікуванні, загроза їхньому життю відсутня", - повідомив Генштаб Збройних сил України на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" у неділю.

Як повідомлялося, в 15 листопада вдень на території військових складів в Балаклії під час планових робіт із розмінування технічної території і навантаження боєприпасів на техніку сталося кілька вибухів, унаслідок яких двоє військовослужбовців-саперів загинули, ще п'ятеро були поранені.

Двох поранених було відправлено до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, а ще двох - до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. Один військовослужбовець від госпіталізації відмовився.

За фактом вибухів територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване в Полтаві, розпочало кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, що заподіяло суттєву шкоду, вчинене в умовах особливого періоду) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними оперативної групи Генерального штабу України, вибухи на технічній території Центральної артилерійської бази забезпечення в м. Балаклія Харківської області могли статися через загоряння двигуна до ракет ЗМ9 зенітно-ракетного комплексу "Куб".

"Ймовірно, під час завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, підготовлених для подальшого знищення (утилізації), зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", сталося його загоряння з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів", - повідомляється на сторінці Генштабу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА