16:15 17.11.2019

У Венеції вода відступає після чергового піку повені

2 хв читати
У Венеції вода відступає після чергового піку повені

Рівень води у Венеції знижується після того, як досяг чергового пікового значення, повідомляє в неділю агентство АНСА.

Пікового значення рівень води досяг о 13:15 за місцевим часом, він був на 150 см вище норми, тоді як експерти очікували, що він досягне 160 см. Потім рівень води поступово почав знижуватися, і на 14:10 становив 137 см вище норми.

Отже, рівень води у Венеції піднімався на 150 см і більше тричі за тиждень, чого не було жодного разу відтоді, як у 1872 році в місті почали фіксувати ці свідчення, зазначає Associated Press.

Підйом води спостерігається і в інших містах Італії. Так, рівень води зріс у річці Арно, на якій стоять Флоренція та Піза. У Пізі дорогу вздовж річки Арно укріплюють мішками з піском. У Флоренції в районі галереї Уффіці рівень води в Арно досяг максимуму за 20 років, зазначає Associated Press.

Наразі у Венеції для відвідувачів закрили знамениту площу Сан-Марко, на якій вранці робили фотографії повені туристи, повідомляє газета "Репуббліка".

Також закрито доступ і в постраждалий унаслідок повені собор Святого Марка. Вікна в крипті собору, що повністю пішла під воду у вівторок, заклали мішками з піском, щоб уникнути нового затоплення.

У місті закрили і більшість музеїв, але роботу продовжує художній музей Коррер, що виходить на площу Сан-Марко.

Найбільший підйом води за час цього затоплення Венеції було зафіксовано у вівторок, коли рівень води піднявся на 187 см вище норми. За історію спостережень вище вода у Венеції піднімалася тільки в 1966 році. Тоді рівень води досяг позначки в 194 см.

З вівторка в будівлях у Венеції не працюють розетки, а також ліфти, в кафе і магазинах зламалися комп'ютери і термінали для прийому оплати. Крім того, вийшли з ладу автомати для валідації квитків на річкові трамваї.

Очікується, що в понеділок максимальний рівень води у Венеції вже не підніматиметься більше ніж на 100 см вище норми.

В Італії венеціанські повені називають "високою водою". Про прихід "високої води" говорять, коли вона піднімається більше ніж на 110 см від нульової точки, розташованої у венеціанському кварталі Пунта делла-Салюте. В середньому рівень води у Венеції піднімається більше ніж на 110 см шість разів на рік.

Найнижча точка Венеції - знаменита центральна площа Сан-Марко, її заливає водою найчастіше. За рівня води в 140 см затоплює понад 50% історичного центру міста.

Італійський уряд у четвер ввів режим надзвичайного стану у Венеції через небувалу повінь. Влада поки що не оцінила збиток, завданий місту. Місту вже виділили 20 млн євро для усунення наслідків повені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА