17:01 18.11.2019

Генпрокуратура вивчає документи від ДБР за підозрою Порошенка, можливо, у них буде внесено правки – Рябошапка

2 хв читати
Генпрокуратура вивчає документи від ДБР за підозрою Порошенка, можливо, у них буде внесено правки – Рябошапка

 У Генпрокуратурі вивчають проект, який направило їм Держбюро розслідувань (ДБР), щодо повідомлення про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з відбору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в березні-травні 2019 року, повідомив генпрокурор Руслан Рябошапка.

"У Генпрокуратурі України ці матеріали є, їх опрацьовують відповідні структурні підрозділи... Найближчим часом буде ухвалено процесуальне рішення", - сказав Рябошапка журналістам у понеділок.

За словами генпрокурора, над документами, які подало ДБР до Генпрокуратури, працює два підрозділи - юридичний і той, який супроводжує роботу ДБР. "Думаю, що протягом декількох тижнів у нас вже будуть відповідні довідки і буде відповідний проект рішення", - сказав Рябошапка.

При цьому він допустив, що у проект підозри Порошенку буде внесено зміни.

"Не виключаю, що нам із колегами з ДБР, можливо, треба буде щось поправити, щоб подання було дійсно обґрунтоване, щоб не було жодних зауважень до нього у парламенті", - додав генпрокурор.

Він зазначив, що йдеться про кримінальне провадження про призначення членів Вищої ради правосуддя, як було зазначено у повідомленні ДБР, але наголосив, що підозру може бути певним чином змінено. "Може бути змінено кваліфікацію, можливо, ще якісь моменти буде доопрацьовано", - розповів генпрокурор.

Водночас Рябошапка уточнив, що документи з ДБР надійшли до Генпрокуратури не у понеділок, а раніше, і над ними вже триває робота.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА