17:33 18.11.2019

В Офісі президента зустрілися із Портновим і пообіцяли на Раді свободи слова об'єктивно та всебічно розглянути ситуацію із журналістами "Схем"

2 хв читати
В Офісі президента зустрілися із Портновим і пообіцяли на Раді свободи слова об'єктивно та всебічно розглянути ситуацію із журналістами "Схем"

 У Офісі президента України Володимира Зеленського взяли до відома аргументи Андрія Портнова та запевнили, що Рада з питань свободи слова та захисту журналістів об'єктивно розгляне ситуацію з конфліктом між ним і журналістами програми "Схеми" з урахуванням усіх обставин, які виклали обидві сторони конфлікту.

"Адже неупередженість у розслідуванні кожної справи є надзвичайно важливою для репутації цього новоствореного консультативно-дорадчого органу при главі держави", - йдеться у повідомленні прес-служби ОП у понеділок.

Портнов на зустрічі наголосив, що занепокоєний загрозою свободі слова й перешкоджанням його адвокатській і журналістської діяльності, оскільки є штатним телеведучим каналу "112 Україна" і має офіційне редакційне завдання.

За його словами, аргументи журналістів проекту "Схеми" про те, що він нібито є публічною особою, не мають під собою законних підстав, адже, відповідно до закону про запобігання корупції, такою особою є громадянин - державний службовець або громадянин, після перебування якого на державній службі не пройшло трьох років.

"У мене минуло шість років після державної служби. Я не політик, не є державним службовцем, членом політичної партії, депутатом будь-якого рівня. У зв'язку з цим я вважаю, що це піврічне спостереження за мною є здійсненням стосовно мене незаконних оперативно-технічних дій під виглядом журналістської діяльності. Адже якщо за шість місяців не виходить жоден сюжет, то це спостереження і незаконні оперативно-технічні дії", - зазначив Портнов.

Він додав, що постійне стеження за ним перешкоджає також його адвокатській діяльності, адже "якщо всі його зустрічі фіксуються, то мало хто захоче стати клієнтом такого адвоката".

Сам Портнов у своєму Telegram-каналі написав, що його зустріч із заступником глави ОП Кирилом Тимошенком відбулася "за підсумками попереднього засідання Ради з питань свободи слова та захисту журналістів, у рамках якої функціонери "Радіо Свобода" дезінформували керівництво країни про проблеми з безпекою їхніх журналістів".

Як повідомлялося, минулого тижня Рада з питань свободи слова та захисту журналістів заслухала інформацію щодо розслідування проваджень про погрози журналістам "Радіо Свобода" та оприлюднення їхніх персональних даних.

Представники Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ повідомили, що 6 листопада було відкрито кримінальне провадження на підставі інформації про те, що колишній перший заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов вчинив дії, спрямовані на перешкоджання законній журналістській діяльності, а саме - оприлюднив на своєму каналі у месенджері Telegram персональні дані водія знімальної групи "Радіо Свобода", яка розслідує його діяльність. У рамках розслідування допитано журналіста "Радіо Свобода" Михайла Ткача та водія автомобіля знімальної групи.

Водночас до Нацполіції також надійшла заява представника Портнова про перешкоджання його професійній діяльності як журналіста і збір конфіденційної інформації про нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА