18:04 18.11.2019

Порошенко заявляє, що справа, за якою ДБР готує йому підозру, не має юридичної ваги

2 хв читати
Порошенко заявляє, що справа, за якою ДБР готує йому підозру, не має юридичної ваги

П'ятий президент України (2014-2019 рр.), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко впевнений в юридичній безперспективності справи, в рамках якої Державне бюро розслідувань (ДБР) готує йому підозру, і зазначає, що на час свого президентства жодного разу не порушував українського законодавства.

"Я перебував із візитом у Турецькій Республіці, змушений був скасувати кілька зустрічей і негайно повернутися в Україну. Повернутися, щоб продемонструвати, що вони нікого не залякають, у них нічого не вийде. Повернутися для того, щоб чітко наголосити, що ця справа навіть не для студента-першокурсника, ні навіть для юридичної громадськості. Це справа, з якої кури сміються", - сказав Порошенко журналістам у Києві в понеділок.

Він зазначив, що "обвинувачувати п'ятого президента України в захопленні державної влади - це смішно". "Може, вони мають на увазі часи Януковича (екс-президент Віктор Янукович - ІФ), і пан Труба (директор ДБР Роман Труба - ІФ) із паном Портновим (заступник глави Адміністрації Януковича Андрій Портнов - ІФ) вирішили захищати Януковича?" - сказав політик.

"Я хочу наголосити, що я був обраний у результаті всенародних виборів, які було визнано зразковими. І, незважаючи на те, що протягом свого президентства мені доводилося вирішувати надскладні питання, ми знаходили можливість жодного разу, ні на маленьку крапельку не порушувати українського законодавства", - зауважив Порошенко.

Коментуючи, хто може бути зацікавлений в цьому провадженні щодо нього, політик зазначив, що Труба "є лише виконавцем". "Замовником є колишня команда Януковича, яка дуже часто з'являється наразі не лише у своїх телеграм-каналах, а й в органах влади. Але важливо знайти замовників і організаторів цієї провокації. Мета її - залякати нашу команду. Мета її - зупинити нашу боротьбу за європейське і євроатлантичне майбутнє України. Я хочу наголосити: нічого у вас не вийде", - резюмував Порошенко.

Як повідомлялося, слідчі центрального апарату ДБР направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру Порошенку в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в березні-травні 2019 року. Крім цього, слідчі ДБР направили до прокуратури проект подання до ВР про надання згоди на притягнення Порошенка як чинного народного депутата до кримінальної відповідальності.

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що проект повідомлення про підозру Порошенку вивчається. При цьому він не виключив, що в документи може знадобитися внести певні правки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

19 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Окупанти за минулий день здійснили 50 обстрілів прикордоння Сумської області

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА