18:27 18.11.2019

Апеляційний суд залишив без змін вирок ученому-пенсіонеру, засудженому за держзраду

2 хв читати

Харківський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги на вирок 85-річному вченому Мехті Логунову, засудженому за держзраду.

"Колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційної скарги захисту. Вирок районного суду залишено без змін", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Харківського апеляційного суду.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав Логунова винним у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України) за те, що той збирав для Російської Федерації інформацію про державне оборонне замовлення, яке виконував один із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України.

Суд засудив Логунова до 12 років позбавлення волі. Обвинувачення вимагало більш жорсткого покарання - 13 років позбавлення волі. Захист вимагав виправдувального вироку.

Логунова Служба безпеки Ураїни затримала в серпні 2017 року. 17 серпня 2017 року глава СБУ Василь Грицак повідомив, що в Харкові затримано голову диверсійної групи російських спецслужб, який готував теракти проти українських державних і громадських діячів. Правоохоронці встановили, що "командир" одного з незаконних збройних формувань терористів був завербований представником ГРУ Генштабу ЗС РФ. Від російського куратора він отримав завдання повернутися до Харкова і сформувати диверсійну групу. Чоловікові було передано перелік українських політичних і громадських діячів, проти яких російські спецслужби дали вказівку організувати теракти.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого в Харкові співробітники української спецслужби вилучили майже кілограм вибухівки (за попередніми висновками - пластиду), п'ять електродетонаторів, пістолет із глушником, сто патронів до нього і бойовий квадрокоптер, який планувалося використовувати під час скоєння теракту. Затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА