20:33 18.11.2019

Дипломати зі США знали, що Зеленський відчував тиск з боку Трампа через Байдена

2 хв читати
Дипломати зі США знали, що Зеленський відчував тиск з боку Трампа через Байдена

Американські дипломати ще до розмови президента США Дональда Трампа і лідера України Володимира Зеленського, що призвела до початку процедури імпічменту в США, знали, що Київ відчуває тиск з боку Вашингтона, повідомляє в понеділок агентство Associated Press.

За даними агентства, Зеленський 7 травня провів зустріч в Києві. На ній він говорив про складне становище, в якому опинився через тиск з боку американської адміністрації, яка наполягала на необхідності провести розслідування щодо потенційного конкурента Трампа на виборах - Джо Байдена.

На зустрічі, зокрема, був присутній громадянин США Амос Хохштейн, що входить до наглядової ради української компанії "Нафтогаз".

Хохштейн ще до зустрічі розповів про її тему колишньому послу США в Україні Мері Йованович і ще двом співробітникам посольства США в Києві.

Після того, як зустріч відбулася, Хохштейн літав до Вашингтона, щоб повідомити Йованович про її підсумки, зазначає агентство.

Про зустріч, в якій брав участь Хохштейн, AP повідомляло наприкінці жовтня. Тоді агентство зазначало, що Зеленський та інші присутні провели "більшу частину тригодинної бесіди, обговорюючи, як впоратися з тиском з боку Трампа і його особистого адвоката Руді Джуліані, які бажали розслідування, і при цьому не бути втягнутими в американські вибори".

Зеленський, зазначає агентство, намагався приховати реальну тему зустрічі 7 травня, стверджуючи, що на ній обговорювалися питання енергетики.

Таким чином, Зеленський ще в травні хвилювався, що президент США Дональд Трамп і його адвокати намагаються схилити його до дій, які вплинуть на президентські вибори в США 2020 року, повідомили джерела агентства.

Ця інформація суперечить заявам республіканців, які стверджують, що Зеленський не відчував тиску з боку Трампа і його адвокатів, зазначає агентство. Саме те, що Трамп вимагав від України почати розслідування щодо потенційного суперника на виборах Джо Байдена, стало центральним елементом процедури імпічменту, ініційованої демократами в США.

Демократи почали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року.

Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо Джо Байдена і його сина Хантера, а також з передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

Минулої середи стартували публічні слухання в рамках процедури імпічменту Трампа.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА