11:15 19.11.2019

У справі проти голови ДПЗКУ і двох хлібокомбінатів про розтрату 88 млн грн оголошено обвинувальний акт - САП

2 хв читати
У справі проти голови ДПЗКУ і двох хлібокомбінатів про розтрату 88 млн грн оголошено обвинувальний акт - САП

Обвинувальний акт у справі щодо керівників товариств "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ), "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів" та "Васильківхлібпродукт" (обидва - Київська область), обвинувачених у розтраті понад 88 млн грн, оголошено на підготовчому засіданні Вищого антикорупційного суду України в понеділок.

Як повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у соцмережі Facebook у вівторок, у 2015 році керівник АТ "ДПЗКУ" уклав два договори про постачання кукурудзи з ПАТ "Рокитнянський комбінат хлібопродуктів" і ТОВ "Васильківхлібпродукт", а в подальшому голова корпорації дав вказівку на перерахування коштів у сумі майже 50 млн грн і 38,5 млн грн відповідно як передоплати на виконання вищезазначених угод.

"Проте слідство встановило, що товар, який було зазначено в договорах, був відсутній на підприємствах, а керівник корпорації взагалі не мав наміру виконувати зазначені угоди. Як наслідок, корпорація втратила понад 88 млн гривень, які після перерахування як передоплати, були використані третіми особами на задоволення власних потреб", - йдеться в повідомленні.

Керівники всіх трьох товариств обвинувачуються в розтраті цих коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). На засіданні ВАКС 18 листопада прокурор САП оголосив обвинувальний акт. Крім того, сторона обвинувачення і сторона захисту виступили зі вступними промовами. Після цього колегія суду визначила порядок та обсяг дослідження доказів.

Наступне засідання у цій справі призначено на 18 грудня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА