19:48 19.11.2019

У Ложкіна вважають обвинувачення на адресу голови Укрексімбанку Гриценка революційним підходом до розуміння роботи банків

2 хв читати
У Ложкіна вважають обвинувачення на адресу голови Укрексімбанку Гриценка революційним підходом до розуміння роботи банків

У прес-службі екс-глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна вважають спробу арешту голови Укрексімбанку (Київ) Олександра Гриценка частиною старої політичної історії.

"Ми вважаємо, що цей арешт - частина старої політичної історії, яка звучала у виконанні прокурора Кулика у березні цього року. Черговий збіг медійних подій, у яких зручно згадати ім'я п'ятого президента країни та колишньої глави НБУ для вирішення політичних завдань (що власне нині і відбувається у медійному просторі) ", - сказала прес-секретар Бориса Ложкіна Марія Попова у коментарі інтернет-виданню "НВ Бізнес".

"Наскільки ми розуміємо, банкіра обвинувачують у тому, що він "не перешкоджав" поверненню кредиту державному банку - це революційний підхід у розумінні роботи банків і застав", - додала Попова.

Як повідомлялося, Гриценка підозрюють в участі у період із вересня 2014 року і дотепер у злочинній організації, в складі якої на замовлення колишнього першого віце-прем'єра часів Януковича Сергія Арбузова та олігарха Сергія Курченка він допомагав легалізувати $100 млн. Загальна сума ймовірної легалізації - $506 млн.

Співробітники Служби безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури України в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, 16 листопада затримали голову Укрексімбанку Гриценка.

На думку адвоката Гриценка, затримання здійснено без постанови суду з грубими порушеннями закону та за відсутності законних підстав.

18 листопада Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Гриценку у вигляді застави у розмірі 2,999 млн грн без тримання під вартою.

Гриценка було призначено на посаду голови правління Укрексімбанку в серпні 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА