08:20 20.11.2019

Трамп назвав останні слухання з імпічменту "великим днем для республіканців"

2 хв читати
Трамп назвав останні слухання з імпічменту "великим днем для республіканців"

Президент США Дональд Трамп назвав слухання в Конгресі в рамках процедури імпічменту "великим днем для республіканців".

"Великий день для республіканців, великий день для нашої країни!" - написав Трамп у Твіттері, коли друге з двох слухань у вівторок ввечері добігло кінця.

Четверо людей надали свідчення перед комітетом з розвідки Палати представників в ході двох окремих публічних слухань у вівторок, які тривали в цілому майже 11 годин.

На першому слуханні були представлені свідчення підполковника Олександра Віндмана, який курирує українську політику в Раді національної безпеки, і Дженніфер Вільямс, помічника держдепартаменту у справах Євразії.

Обидва свідки заявили, що визнали телефонну розмову між Трампом і президентом України Володимиром Зеленським "незвичайною" і "неправильною".

Після них виступили екс-радник з питань Росії і Європи Ради нацбезпеки США Тім Моррісон і колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер.

Моррісон, який чув телефонну розмову 25 липня, заявив, що не знайшов у ній нічого такого, що він вважав би неналежним або рівносильним підкупу.

Він також зазначив, що Віндману слід було прийти до нього і повідомити про свої побоювання після дзвінка, перш ніж говорити з юристами.

Законодавці від Республіканської партії своїми питаннями також змусили Моррісона підтвердити, що інші члени Ради національної безпеки висловлювали своє занепокоєння з приводу того, що Віндман, можливо, поділився інформацією з викривачем з розвідувального співтовариства.

"Такі побоювання були. Я не брав їх за чисту монету. (...) Я був насторожі, але сформував свої власні судження", - заявив Моррісон.

Крім того, він розповів про розмову з постпредом США при Європейському Союзі Гордоном Сондландом, в ході якої той назвав військову допомогу залежною від початку розслідування Україною стосовно колишнього віце-президента Джо Байдена і його сина Хантера.

Минулого тижня стартували публічні слухання в рамках процедури імпічменту Трампа.

Демократи почали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо Джо Байдена і його сина Хантера, а також з передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА