09:50 20.11.2019

У Києві п'ять студентів отруїлися в ресторані готелю

1 хв читати
У Києві п'ять студентів отруїлися в ресторані готелю

Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Києві зареєстрували серед студентів п’ять випадків гострої кишкової інфекції, можливо, пов'язаних з їжею в ресторані столичного готелю.

Як повідомляє прес-служба столичного главку Держпродспоживслужби, 18 листопада посадовці відомства провели позаплановий захід державного контролю (інспектування), за результатами якого встановлено порушення вимог закону "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Зокрема, йдеться в повідомленні, заклад не надав відомостей щодо проведення державної реєстрації потужності оператора ринку; потужності не підтримуються в чистоті; частково пошкоджено покриття стін та підлоги в приміщенні роздавальної; не забезпечено розміщення харчових відходів у закритих контейнерах, сконструйованих так, щоб забезпечити максимальний рівень захисту.

Під час позапланової інспекції відібрано змиви з об'єктів навколишнього середовища для проведення лабораторних досліджень.

"Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві вжило заходів: видано припис про усунення порушень вимог законодавства; прийнято рішення про тимчасове призупинення виробництва та/або обігу харчових продуктів; направлено лист на адресу районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві щодо вжиття заходів реагування за статтею 325 Кримінального кодексу України.

Станом на вівторок, 19 листопада, припинено діяльність з обігу харчових продуктів у готельному комплексі у зв'язку з недотриманням оператором ринку законодавства України про безпечність та якість харчових продуктів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА