16:28 20.11.2019

Підозру власнику "Бурісми" Злочевському розширено статтею про розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах - генпрокурор України

2 хв читати
Підозру власнику "Бурісми" Злочевському розширено статтею про розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах - генпрокурор України

Підозру власнику "Бурісми" (Burisma), екс-міністру екології Миколі Злочевському було розширено, додано статтю про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, при цьому розслідування знову призупинено з огляду на його розшук, зазначає генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"У провадженні щодо Злочевського була зупинка з огляду на розшук (Злочевського - ІФ), провадження було відновлено, змінено йому підозру і провадження знову зупинено", - сказав Рябошапка на брифінгу в середу в Києві.

Тобто, пояснив генпрокурор, у справі фактично нічого не відбулося, крім розширення підозри Злочевському.

Рябошапка уточнив, що в підозрі додано статтю про розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України - ІФ).

Злочевський обіймав посаду міністра екології в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року по квітень 2012 року. Наприкінці 2014 року він покинув Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 КК).

Генпрокуратура розслідувала кілька кримінальних проваджень, фігурантом яких був Злочевський, у 2015-2016 роках передала одну зі справ до НАБУ.

У січні 2017 року компанія Burisma заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій стосовно президента цієї групи Злочевського та операційних компаній, що входять до Burisma Group.

1 лютого 2018 року в ЗМІ з'явилася інформація, що Злочевський повернувся в Україну. Генпрокуратура викликала його 23 січня 2019 року на допит для участі в проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №12013220540000400 від 31.01.2013 за ч.1 ст.255, ч.5 ст.191, ч.3 ст.209 та іншими статтями КК.

У жовтні 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив, що Генпрокуратура переглядає майже 15 справ, що стосуються компанії "Бурісма", зокрема епізод, в якому фігурує син екс-віце-президента США Джо Байдена Гантер, котрий обіймав свого часу посаду в раді директорів української газової компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА