19:35 20.11.2019

Комітет Ради підтримав скасування обов'язкової публікації законів в "Урядовому кур'єрі"

2 хв читати
Комітет Ради підтримав скасування обов'язкової публікації законів в "Урядовому кур'єрі"

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації підтримав низку законопроектів, які скасовують обов'язкову публікацію законів і нормативних актів в газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє прес-служба парламенту.

Так, комітет підтримав законопроект "Про внесення змін до статті 130 закону України "Про судоустрій і статус суддів" (№ 2309), який виключає "Урядовий кур'єр" зі списку видань, в яких обов'язково публікується інформація про створення організаційного комітету зі скликання з'їзду суддів, а також оголошення про скликання з'їзду суддів і питань, які виносяться на його розгляд.

Також був підтриманий законопроект №2308 "Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України", який пропонує змінити місце обов'язкової публікації законопроекту про державний бюджет України і інформації про його виконання з "Урядового кур'єра" на Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.

Крім того, комітет направив голові Верховної Ради Дмитру Разумкову лист з пропозицією включити до порядку денного другої сесії парламенту проект закону №2307 "Про внесення змін до деяких законів України щодо оприлюднення нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та розміщення окремої інформації в електронному вигляді", що передбачає розміщення актів уряду, наказів міністерств і рішень НКРЕКП на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України замість друку в "Урядовому кур'єрі", а також виключенні із законів України вимог про необхідність одночасного друкування в "Урядовому кур'єрі" та інших офіційних друкованих виданнях.

Своє рішення члени комітету обґрунтували тим, що в останні роки тираж "Урядового кур'єра" постійно скорочується і видання вже не може повною мірою вважатися загальнодержавним.

Вимоги до публікації законів і нормативно-правових актів у газетах "Голос України" та "Офіційний вісник України" зберігаються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА