19:35 20.11.2019

Комітет Ради підтримав скасування обов'язкової публікації законів в "Урядовому кур'єрі"

2 хв читати
Комітет Ради підтримав скасування обов'язкової публікації законів в "Урядовому кур'єрі"

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації підтримав низку законопроектів, які скасовують обов'язкову публікацію законів і нормативних актів в газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє прес-служба парламенту.

Так, комітет підтримав законопроект "Про внесення змін до статті 130 закону України "Про судоустрій і статус суддів" (№ 2309), який виключає "Урядовий кур'єр" зі списку видань, в яких обов'язково публікується інформація про створення організаційного комітету зі скликання з'їзду суддів, а також оголошення про скликання з'їзду суддів і питань, які виносяться на його розгляд.

Також був підтриманий законопроект №2308 "Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України", який пропонує змінити місце обов'язкової публікації законопроекту про державний бюджет України і інформації про його виконання з "Урядового кур'єра" на Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.

Крім того, комітет направив голові Верховної Ради Дмитру Разумкову лист з пропозицією включити до порядку денного другої сесії парламенту проект закону №2307 "Про внесення змін до деяких законів України щодо оприлюднення нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та розміщення окремої інформації в електронному вигляді", що передбачає розміщення актів уряду, наказів міністерств і рішень НКРЕКП на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України замість друку в "Урядовому кур'єрі", а також виключенні із законів України вимог про необхідність одночасного друкування в "Урядовому кур'єрі" та інших офіційних друкованих виданнях.

Своє рішення члени комітету обґрунтували тим, що в останні роки тираж "Урядового кур'єра" постійно скорочується і видання вже не може повною мірою вважатися загальнодержавним.

Вимоги до публікації законів і нормативно-правових актів у газетах "Голос України" та "Офіційний вісник України" зберігаються.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

Голова КНР Сі Цзіньпін відвідає Францію на початку травня

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА