19:46 20.11.2019

Трамп спостерігає за слуханнями за участі Сондланда, який критикує його в Конгресі

2 хв читати
Трамп спостерігає за слуханнями за участі Сондланда, який критикує його в Конгресі

Президент США Дональд Трамп дивиться публічні слухання в Конгресі США, на яких виступає постпред США при ЄС Гордон Сондланд, повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерело в Білому домі.

За його інформацією, американський лідер не має наміру додивитися слухання до кінця, оскільки сьогодні у нього заплановані поїздки. Однак, як очікується, пізніше в середу, помічники Трампа представлять йому інформацію про підсумки слухань.

У комітеті з розвідки палати представників США проходять слухання за участі Сондланда.

Своє вступне слово постпред США при ЄС почав із заяви про те, що Вашингтон просив Київ надати "послугу" і провести розслідування стосовно колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина.

"Я знаю, що члени цього комітету часто формулювали ці складні питання в одне просте: "Чи мала місце послуга за послугу?". Як я раніше говорив, щодо телефонної розмови в Білому домі (розмова Трампа і Зеленського телефоном - ІФ) і зустріччю (лідерів - ІФ) в Білому домі, відповідь - так", - сказав він.

Це вважається важливою заявою, позаяк конгресмени-демократи наполягають на тому, що Трамп поставив подальші відносини з Україною в залежність від того, чи виконає Київ його вимоги з розслідування. На думку демократів, президент зловживав своїми повноваженнями, оскільки використовував своє службове положення у власних інтересах - для боротьби проти політичного суперника.

Джо Байден - учасник праймеріз Демократичної партії. Передбачається, що у нього непогані шанси на те, щоб стати кандидатом в президенти від демократів на виборах 2020 року. На цих виборах Трамп має намір домагатися переобрання.

Сондланд на слуханнях також заявив, що "ніколи не отримував зрозумілої відповіді" на питання, чому була свого часу заморожена американська військова допомога Україні.

Американський постпред також заявив членам палати представників про те, що він разом з главою Міненерго США Ріком Перрі та колишнім спецпредставником США з питань України Куртом Волкером "працювали разом з паном Руді Джуліані над питаннями, пов'язаними з Україною, за прямим дорученням президента Сполучених Штатів".

Минулого тижня стартували публічні слухання в рамках процедури з імпічменту Трампа.

Демократи почали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування стосовно Джо Байдена і його сина Хантера, а також щодо передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА