21:19 20.11.2019

Мінсоцполітики гарантує відновлення виплат з Фонду соцстраху

2 хв читати
Мінсоцполітики гарантує відновлення виплат з Фонду соцстраху

Мінсоцполітики заявляє про наявність у Фонді соціального страхування (ФСС) необхідних коштів для виплат, пояснює їх припинення неприйнятним відновленням на посаді глави Фонду Євгена Баженкова і гарантує відновлення виплат.

"Мінсоцполітики докладе всіх зусиль для якнайшвидшого вирішення ситуації і гарантує відновлення виплат", - йдеться в заяві відомства в середу.

Згідно з ним, залишки на рахунку Фонду становлять 429,4 млн грн, чого достатньо для здійснення необхідних поточних виплат, і ця сума поповнюється за рахунок надходжень від єдиного соціального внеску.

Ситуацію, що склалася, Мінсоцполітики пояснює рішенням Печерського суду Києва про поновлення на посаді колишнього керівника Фонду Євгена Баженкова, який потім був зареєстрований держреєстратором без повного тексту рішення.

"Власне він (Баженков - ІФ) і призупинив виплати. Міністерство соціальної політики вважає цю ситуацію неприйнятною", - наголошується в заяві.

Згідно з нею, 18 листопада Мінсоцполітики звернулося до Мін'юсту з проханням скасувати дії держреєстратора про реєстрацію Баженкова директором виконавчої дирекції Фонду та розраховує на об'єктивне і справедливе рішення відповідних органів, які повинні встановити правомірність його відновлення на посаді.

У повідомленні йдеться, що додатково уряд затвердив склад урядової сторони правління фонду, щоб перевести його роботу в правове поле і уникнути подібних маніпуляцій.

Раніше в середу Фонд соцстраху повідомив про призупинення перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам, зокрема для виплати лікарняних і допомоги при вагітності та пологах, у зв'язку із закінченням затверджених бюджетом Фонду кошторисних призначень за вказаним напрямом. "У напрямі матеріального забезпечення, заплановані на рік витрати були вичерпані 19 листопада. Кошти на рахунках є, але відсьогодні ми не маємо права їх перераховувати до внесення змін до річного бюджету", - цитувала прес-служба фонду Баженкова.

У Фонді нагадали, що бюджет Фонду на 2019 рік, прийнятий Кабміном 16 січня, передбачає загальні витрати 23,26 млрд грн, зокрема, на виплату матеріального забезпечення та соціальних послуг - 12,974 млрд грн, з яких 12,535 млрд грн на матеріальне забезпечення.

Зараз загальна сума за заявами-розрахунками, наданих до фінансування в 2019 році з урахуванням заборгованості на початок року, становить 13,573 млрд грн.

За словами Баженкова, Фонд веде переговори з Мінсоцполітики, яке, як орган державного нагляду за фондом, може за погодженням з Мінфіном подати проект внесення відповідних змін на затвердження Кабміну.

Фонд також уточнив, що Печерський райсуд Києва 8 листопада 2019 року скасував постанову правління фонду від 15 травня 2018 року про звільнення Баженкова з посади директора виконавчої дирекції Фонду соцстрахування. Він був відновлений на посаді 15 листопада.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА