07:19 21.11.2019

Зеленський заявив, що вже в четвер змусить депутата від "Слуги народу" Іванісова скласти мандат, якщо підтвердяться озвучені щодо нього факти

3 хв читати
Зеленський заявив, що вже в четвер змусить депутата від "Слуги народу" Іванісова скласти мандат, якщо підтвердяться озвучені щодо нього факти

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вже в четвер, 21 листопада, змусити скласти мандат народного депутата України з фракції "Слуга народу" Романа Іванісова, якщо у нього буде підтвердження озвучених щодо того кричущих фактів.

"З приводу одного з депутатів партії "Слуга народу" я прочитав, що є скандал. Я хочу відразу сказати, що завтра у мене будуть реальні дані, я хочу розібратися фейк це або у нього є реальна причетність до кримінальної справи, пов'язаної зі зґвалтуванням. Якщо завтра буде хоч один факт, хоч щось, завтра я змушу цю людину скласти мандат і піти з партії "Слуга народу", - сказав він на брифінгу в середу вночі в Очакові після огляду повернутих РФ кораблів.

Зеленський нагадав, що з фракції "Слуги народу" вже були виключені два депутати (15 листопада були виключені Анна Скороход та Антон Поляков - ІФ). "Це буде, напевно, третя людина (Іванісов - ІФ), якщо він причетний, і буде людина покарана, якщо правда, що були почищені дані", - підкреслив він.

Президент вказав, що до "Слуги народу" "брали" простих людей з народу, які ніколи не були в політиці". "І Служба безпеки перевіряла, і МВС перевіряло, і якщо почищені дані, то буде розслідування, це я всім обіцяю", - запевнив він.

Зеленський подякував ЗМІ за надану інформацію про цього депутата, якщо вона виявиться правдивою. "Ми завжди говорили, що готові до очищення, і це правда. І нікого не залишиться ні в уряді, ні на місцях, ні в областях, ні навіть в партії "Слуга народу", якщо хтось причетний до чогось кримінального або до таких складних кримінальних справ", - сказав він.

Як повідомлялося, в ЗМІ з'явилася інформація, що Іванісов був затриманий в 1995 році і відбував за рішенням суду покарання у вигляді позбавлення волі за зґвалтування неповнолітньої в виправних колоніях загального режиму. У відповідь на це Іванісов на своїй сторінці в соцмережі Facebook опублікував скан-копію довідки про відсутність судимості.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підтвердив, що Іванісов був засуджений, однак судимість була погашена, і згідно з чинним законодавством депутат вважається несудимим.

Лідер фракції "Слуга народу" Арахамія запропонував призупинити членство Іванісова в партії і фракції на період проведення перевірки.

Генеральна прокуратура України оприлюднила спростування, згідно з яким надана генеральним прокурором Рябошапкою інформація щодо погашеної судимості Іванісова є непідтвердженою.

"Інформація про підтвердження погашеної судимості одного з народних депутатів України, озвучена сьогодні під час брифінгу в Генеральній прокуратурі, не є підтвердженою", - вказується в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

За фактом проводиться перевірка, її результати будуть офіційно повідомлені пізніше.

У середу ввечері Іванісов написав на своїй сторінці в Фейсбук, що на час перевірки оприлюдненої у ЗМІ інформації призупинив своє членство у фракції "Слуга народу".

"Разом з тим, вважаю, що пана Рябошапку навмисне ввели в оману. Офіс генпрокурора вже дав спростування озвученої сьогодні стосовно мене інформації. Замовники витрачають шалені гроші на брудну гру проти мене, не зневажають нічим, як ви всі помітили", - зазначив нардеп.

Також він написав, що скоро буде готовий оприлюднити достовірні докази того, що "це спланована інформаційна атака проти нього за його антикорупційну діяльність. Вже зовсім скоро ви дізнаєтеся і прізвище замовника".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА