10:38 21.11.2019

Зеленський пообіцяв сім'ям Героїв Небесної сотні результати з розслідування вбивств на Майдані та посилення слідства

2 хв читати
Зеленський пообіцяв сім'ям Героїв Небесної сотні результати з розслідування вбивств на Майдані та посилення слідства

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв родичам Героїв Небесної сотні, що зробить усе для отримання конкретних результатів розслідування справ про вбивства активістів Революції гідності.

"Ми говорили вже про те, що необхідно посилити групу слідчих, об'єднати їх. Я думаю, що вони спільно працюватимуть і в Державному бюро розслідувань, і в прокуратурі. Там буде десь 52 людини. 25 плюс 27. Ми ж хочемо результату", - сказав він під час спілкування в четвер із родичами убитих на Майдані на місці майбутнього Музею Революції гідності в центрі Києва.

Зеленський пообіцяв, що буде ухвалено й необхідні законодавчі рішення для подальшого проведення розслідування, оскільки з 20 листопада 2019 року Генеральна прокуратура України року припиняє функцію досудових розслідувань, проте продовжить здійснювати процесуальне керівництво в розслідуваннях.

Родичі Героїв Небесної сотні попросили президента виконати свої обіцянки й періодично зустрічатися з ними. Вони запросили його на традиційний пам'ятний молебень 20 лютого. Зеленський, у свою чергу, зазначив, що це якраз та дата, до якої вже необхідно домогтися суттєвого прогресу в розслідуванні справ Майдану.

Як повідомила прес-служба глави держави, Зеленський і його дружина Олена взяли участь у вшануванні пам'яті Героїв Небесної сотні. Подружжя відвідало пам'ятний Хрест на місці загибелі учасників Революції гідності й встановило лампадки.

На заході також були присутні прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, глава СБУ Іван Баканов та інші посадові особи. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА