12:27 21.11.2019

Посольства США та Франції привітали українців із Днем Гідності та Свободи

1 хв читати
Посольства США та Франції привітали українців із Днем Гідності та Свободи

США твердо стоять на стороні українців, які продовжують щодня працювати заради втілення в життя прагнень Євромайдану, повідомило посольство США в Україні на сторінці у Twitter.

"Шість років тому цього дня відважні українці, сповнені рішучості досягти кращого, європейського майбутнього, зібралися на Майдані та почали вимагати змін. США непохитно стоять на боці українців, які продовжують щоденно працювати задля втілення в життя прагнень Євромайдану", - йдеться в повідомленні з приводу Дня Гідності та Свободи в Україні.

Також приурочену до роковин двох українських революцій заяву зробило посольство Франції в Україні.

"Ми вшановуємо українців, які під час Помаранчевої революції 2004 р. та Революції гідності 2013 р. на Майдані згуртувались у прагненні до глибоких демократичних змін та процвітання", - повідомило французьке дипломатичне представництво у Twitter.

Як повідомлялося, 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, приурочений до роковин початку Помаранчевої революції (2004 рік) і Революції гідності (2013 рік). Він відзначався як День Свободи з 2005-го до 2011 року, проте в період президентства Віктора Януковича фактично був скасований. У 2014 році п'ятий президент України Петро Порошенко відновив офіційний статус свята.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА