12:29 21.11.2019

САП оскаржила запобіжний захід для директора департаменту Офісу президента й екс-заступника міністра культури

2 хв читати
САП оскаржила запобіжний захід для директора департаменту Офісу президента й екс-заступника міністра культури

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звернулася до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду (ВАКС) з проханням посилити раніше обрану міру запобіжного заходу для керівниці одного з департаментів Офісу президента України.

"Прокурор не погоджується з рішенням суду першої інстанції, мотивуючи це рішення наявними ризиками, та наполягає на обранні підозрюваній більш суворого запобіжного заходу – а саме тримання під вартою з альтернативою внесення 7,684 млн грн застави", - зазначено в повідомленні прес-служби САП.

Також до суду було передано оскарження запобіжного заходу, обраного для екс-заступниці міністра культури України.

Як повідомлялося, 12 листопада співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно зі Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою (САП) викрили та затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди учасників, серед яких керівник Офісу президента.

У повідомленні НАБУ наголошується, що осіб затримано відповідно до ст.208 КПК України (затримання уповноваженою посадовою особою). Здійснюються невідкладні слідчі дії, до яких залучено працівників СБУ.

Серед затриманих - голова одного з департаментів Офісу президента, її спільниця - колишня заступниця міністра культури України та інші учасники угруповання. Їх затримали безпосередньо після отримання першої частини хабара розміром $150 тис.

Згідно з інформацією низки ЗМІ, йдеться про директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Світлану Кондзелю і колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу.

15 листопада ВАКС обрав для Кондзелі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, для Лісничої - тримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі 576,3 тис. грн. Для їхнього спільника суд обрав арешт на 60 діб із заставою у 4,998 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА