12:34 21.11.2019

Меру Львова вручили підозру про зловживання владою

2 хв читати
Меру Львова вручили підозру про зловживання владою

Працівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили підозру меру Львова Андрію Садовому у зловживанні владою, повідомив у відеозверненні Андрій Садовий на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Щойно прокурори Холодницького вручили мені електронною поштою повідомлення про підозру. Про що йдеться? У 2015 році Львів на відкритому конкурсі залучив інвестора - компанію СТР. Ми отримали від цієї компанії 54 млн грн за землю... На цьому полі інвестор мав побудувати індустріальний парк. Починаючи з 2015-2016 років - блокування з усіх сторін. На рівні державної влади, Генеральної прокуратури", - заявив Садовий.

У свою чергу, на сторінці САП у Facebook повідомляється, що 21 листопада прокурори САП повідомили про підозру посадовим особам Львівської міськради, зловживання яких під час операцій із земельними ділянками на території Рясне-Руської сільради Львівської області завдали збитків на суму понад 93,5 млн грн.

"У 2015 році до правоохоронних органів звернулись понад 60 громадян із заявами про незаконне відчуження землі, яка належить їм. Під час розслідування цих фактів встановлено та підтверджено висновками експертів і спеціалістів, що справді понад 23,49 га земель було продано за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міської ради в порушення вимог чинного законодавства без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості. Крім того, з’ясувалося, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області, як земля сільськогосподарського призначення", - йдеться в повідомленні.

За даними САП, чиновникам інкримінують злочин за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (організація зловживання і зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. "Відразу після вручення підозр прокурори САП вручили клопотання про обрання зазначеним особам запобіжних заходів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного продажу 32 га землі, який здійснила Львівська міськрада.

15 листопада 2016 року у Львівській міськраді відбулися обшуки в рамках зазначеної справи, а в липні 2017 року Садового з цього приводу викликали на допит до прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА