14:39 21.11.2019

Майдан-III можливий, його причиною можуть стати неприпустимі компроміси з РФ, зазначають експерти

2 хв читати
Майдан-III можливий, його причиною можуть стати неприпустимі компроміси з РФ, зазначають експерти

 Експерти допускають можливість третіх масових акцій протесту в Києві, причиною яких можуть стати неприпустимі компроміси з Російською Федерацією та загострення ситуації на Донбасі.

"На запитання, чи можливий через рік-два Майдан-III, більшість відповіли, що загалом це можливо. А на запитання, які можуть бути причини Майдану-III, абсолютна більшість відповіла, що це можуть бути неприпустимі компроміси з Росією та загострення подій на Донбасі", - сказала директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна на презентації експертного опитування "П'ята річниця майдану" у четвер у Києві.

Під час дослідження, яке провів фонд "Демократичні ініціативи" 7-19 листопада 2019 року, було опитано 80 експертів.

44 експерти вважають, що так званий Майдан-III загалом можливий, дев’ять вважають, що, найімовірніше, так і буде, 15 осіб відповіли, що такий розвиток подій малоймовірний, а п'ять респондентів впевнені, що нового Майдану в найближчі два роки не буде. Семеро з опитаних не змогли відповісти.

43 експерти назвали можливу причину нового Майдану - зрада національних інтересів, неприпустимі компроміси з РФ і загострення ситуації на Донбасі. 13 бачать можливу причину в катастрофічному падінні рівня життя населення, економічній кризі, ще 13 - невіра у спроможність нової влади забезпечити зміни на краще, дев'ять - зрада владою європейського курсу України.

Сім експертів допускають, що Майдан-III спровокують масові порушення прав громадян, розправа над опозиційними політиками та громадськими активістами, п'ять - відсутність послідовної політики стосовно окупованих територій, виконання Мінський домовленостей, чотири - корумпованість влади та відсутність помітних результатів боротьби з корупцією, три - продаж землі. 14 респондентів назвали інші можливі причини Майдану-III.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА