19:23 21.11.2019

Радник посольства США в Києві розповів про підслухану телефонну розмову Трампа, присвячену розслідуванню в Україні

2 хв читати
Радник посольства США в Києві розповів про підслухану телефонну розмову Трампа, присвячену розслідуванню в Україні

Президент США Дональд Трамп запитував телефоном постпреда США при ЄС Гордона Сондланда про те, чи готова українська влада розпочати розслідування стосовно його ймовірного суперника на президентських виборах Джо Байдена, заявив радник із політичних питань посольства США в Україні Девід Голмс.

"Я почув, як президент запитав: "Він (президент України Володимир Зеленский - ІФ) організує розслідування?" Постпред Сондланд відповів, що він зробить це, додавши, що президент Зеленський зробить усе, про що його попросити", - заявив Голмс, виступаючи на слуханнях у Конгресі в рамках процедури імпічменту Трампа.

Голос Трампа було чути зі спікера телефону Сондланда, і той навіть на певний час відсунув телефон від вуха, ймовірно, через те, що звук був занадто гучним, розповів Голмс.

Він пояснив, що Сондланд зателефонував Трампу з ресторану в Києві. Перед телефонною розмовою Сондланд замовив вино, і вони з Голмсом і двома іншими співробітниками американського посольства обговорювали рекламну стратегію для готелів Сондланда.

Трамп дивиться слухання за участю Голмса по телевізору, повідомляє телеканал CNN.

Після того, як Голмс заявив, що чув голос Трампа в телефонній розмові, сам президент заявив, що це неможливо.

"Я все своє життя бачу людей, які говорять телефоном. У мене зараз відмінний слух, і він був таким завжди. Я ніколи не бачив людину, яка говорила б телефоном не на гучному зв'язку, і я б при цьому міг почути або зрозуміти її розмову. Я навіть намагався (вслуховуватися - ІФ), але це було марно", - написав Трамп у Twitter.

Минулого тижня стартували публічні слухання у рамках процедури імпічменту Трампа.

Демократи розпочали процедуру імпічменту стосовно президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив занепокоєння у зв'язку з телефонною розмовою Трампа із Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування стосовно Джо Байдена та його сина Гантера, а також щодо ймовірного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА