19:33 21.11.2019

НАБУ розслідує можливу держзраду екс-глави СБУ Грицака

2 хв читати
НАБУ розслідує можливу держзраду екс-глави СБУ Грицака

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження щодо можливого вчинення колишнім главою Служби безпеки України (СБУ) Василем Грицаком державної зради, шпигунства, зловживання службовим становищем, привласнення та розтрати майна.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАБУ в четвер, 25 жовтня Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження, в якому фігурує екс-глава СБУ Грицак.

Кваліфікація справи не уточнюється.

Як повідомлялося, Солом’янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань зведення про правопорушення, вчинені главою Служби безпеки України Грицаком, його першим заступником та деякими чиновниками Головного слідчого управління (ГСУ), прокуратури та поліції Волинської області.

Це випливає з рішення суду, ухваленого 2 серпня на задоволення скарги адвоката Андрія Петришака на бездіяльність службових осіб НАБУ. Згідно з документом, відповідні відомості має бути внесено до реєстру протягом доби з моменту отримання копії ухвали чиновником НАБУ. Рішення оскарженню не підлягає.

Заяви про кримінальне правопорушення за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.1 ст.368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України подав адвокат Казак 16 липня.

Крім глави СБУ і його першого заступника - начальника Головного управління боротьби з корупцією та оргзлочинністю СБУ (цю посаду до 18 травня обіймав Павло Демчина, з 22 травня - Іван Баканов), у заяві йдеться про прокурора прокуратури Волинської області, прокурора Волинської області та його заступника, начальника ГСУ і його заступника, начальника слідчого управління Національної поліції у Волинській області та його заступника.

16 серпня на підставі рішення Солом’янського районного суду Києва Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження стосовно глави Служби безпеки України Василя Грицака, на той час першого заступника глави СБУ Павла Демчини та інших посадових осіб правоохоронних органів за фактом можливого притягнення до відповідальності завідомо невинної особи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА