20:33 21.11.2019

СБУ припинила спробу вербування української чиновниці "МДБ ЛНР"

1 хв читати
СБУ припинила спробу вербування української чиновниці "МДБ ЛНР"

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла залученню української чиновниці до антидержавної діяльності на користь так званого Міністерства державної безпеки ЛНР, повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що представники "спецслужби" терористів затримали керівницю структурного підрозділу однієї з обласних державних установ на КПВВ "Станиця Луганська". Жінка у сімейних справах намагалася потрапити до тимчасово окупованого Луганська. Бойовиків зацікавив той факт, що за родом професійної діяльності вона має доступ до актуальної інформації з економічної та соціально-політичної ситуації в Луганській області", - йдеться в ситуації.

Так, бойовики вдалися до психологічного тиску і шантажу, погрожували блокувати жінці відвідування близьких на окупованій території. У такий спосіб представники "МДБ ЛНР" змусили чиновницю погодитись на конфіденційну співпрацю.

"Після повернення на контрольовану державою територію держслужбовець стала об'єктом уваги контррозвідників СБУ. Перевірка показала, що вона не мала наміру вчиняти жодні дії на шкоду державній безпеці України", - зазначили у відомстві.

СБУ звертає увагу на численні факти вербування українців розвідувальними органами РФ і бойовиками на тимчасово окупованій території.

"Аби змусити українців до вчинення державної зради, ворог застосовує широкий арсенал засобів впливу: від умовлянь до насильницьких дій", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА