07:34 22.11.2019

Прокуратура почала кримінальне провадження щодо незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду на Харківщині

2 хв читати
Прокуратура почала кримінальне провадження щодо незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду на Харківщині

Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактами незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду, що знаходяться в межах ландшафтного парку "Великобурлуцький степ".

"Встановлено, що посадовими особами ГУ Держгеокадастру в Харківській області та Великобурлуцької районної державної адміністрації ... були передані у власність і довгострокову оренду землі, що належать до категорії земель природно-заповідного фонду та знаходяться в межах регіонального ландшафтного парку "Великобурлуцький степ", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За інформацією відомства, протягом 2018-2019 років службові особи ГУ Держгеокадастру в Харківській області незаконно змінили цільове призначення земельних ділянок парку площею 312 га з земель природно-заповідного фонду на землі сільськогосподарського призначення. Надалі своїми наказами вони безоплатно передали 13 га особливо цінних земель у власність приватних осіб, а інші земельні ділянки були підготовлені для подальшого відчуження з власності та користування держави.

Крім того, посадові особи Великобурлуцької районної державної адміністрації в 2002-2006 роках відповідними розпорядженнями безоплатно незаконно передали в приватну власність 38 га земель природно-заповідного фонду. Вони також незаконно передали в користування терміном на 49 років два водних об'єкти, площею 37 га, що належать до природно-заповідного фонду.

Загальна вартість незаконно відчужених земель становить близько 300 млн грн.

За вказаними фактами прокуратура почала кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Зараз вирішується питання про пред'явлення позовів про визнання незаконними та скасування відповідних наказів Держгеокадастру і розпоряджень райдержадміністрації і повернення державі незаконно відчужених земель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА