13:21 22.11.2019

Танкер Delfi дрейфує поблизу Одеси

2 хв читати
Танкер Delfi дрейфує поблизу Одеси

Танкер Delfi, який подав сигнал лиха 20 листопада 2019 року, дрейфує неподалік берега у районі одеського пляжу "Дельфін".

Як пояснила Адміністрація морських портів України, спочатку зазначене судно перебувало у нейтральних водах і не подавало заявок на вхід до Одеського або "Южного" морських портів. Але пізніше воно подало сигнал про те, що зазнало лиха без палива, з непрацюючим двигуном. У зв'язку з цим рятувально-координаційний центр "Одеса" прийняв сигнал і почав вживати заходів, спрямованих на ліквідацію аварійної ситуації. З судновласником було узгоджено буксирування танкера для постановки до вільного причалу в порту "Очаків".

"Протягом наступної доби буксир GEA, який викликав судновласник, намагався взяти на буксир аварійний танкер. Але о 18:35 буксирна лінія між GEA і танкером обірвалася. Судно спробувало стати на якір, але через погані погодні умови (східний вітер 18 м/сек., і хвилі 4-5 балів) розпочало дрейф у напрямку порту "Одеса", - йдеться в повідомленні.

У ніч проти 22 листопада Delfi вдалося закріпитися якорем на відстані близько однієї милі від берега в районі пляжу "Дельфін". Однак, за даними АМПУ, о 5:00 повільний дрейф відновився.

Наразі контроль над аварійним танкером здійснює рятувальний катер. Оперативний штаб Одеського порту направив до аварійного танкера буксир BIG приватної компанії, яку залучено до проведення операції.

Адміністрація морських портів зазначає, що судно Delfi (власник - компанія, зареєстрована у м. Бірмінгем, Велика Британія) не має вантажу, команда на борту налічує трьох членів екіпажу. Оперативний штаб порту "Одеса" цілодобово тримає напоготові потужні буксири, щоб у разі поліпшення погодних умов не допустити посадки танкера на мілину біля міського пляжу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА