15:20 22.11.2019

Денісова і посол Німеччини сподіваються на прискорення процесу взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та РФ

1 хв читати

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова і посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен сподіваються, що після зустрічі у "нормандському форматі" (Україна, Франція, Німеччина і РФ) процес взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та РФ прискориться.

"Детально обговорили шляхи співпраці зі звільнення 115 громадян України, які перебувають у полоні на території РФ і тимчасово окупованого Криму. Сторони висловили сподівання, що після зустрічі у "нормандському форматі", де це питання є пріоритетним, процес взаємного звільнення буде пришвидшено", - написала Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Денісова також звернула увагу на випадки незаконного відвідування тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей і тимчасово окупованого Криму деякими офіційними особами Німеччини.

"Крім того, обговорили питання майбутньої співпраці та організації спільних проектів секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини та посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні у сфері прав людини", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона також подякувала Німеччині за сприяння у протидії агресії Російської Федерації, і закликала продовжувати тиск на країну-агресора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА