18:10 22.11.2019

В Україні після звернень представників різних конфесій дозволили фотографуватися на паспорт в головному уборі

2 хв читати

Міністерство внутрішніх справ України розробило нові вимоги до фотографування на документи, зокрема дозволило фото на паспорт у головному уборі, відреагувавши таким чином на звернення представників низки релігійних громад, повідомляє департамент комунікації відомства в п'ятницю.

"Це паспорт громадянина України, закордонні паспорти, довідки на постійне чи тимчасове проживання, посвідчення біженців. Власне, МВС... зробило все можливе, щоб забезпечити легку процедуру фотографування без порушення релігійних переконань", - розповіла заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Для цього в липні Кабмін ухвалив відповідну постанову, а в серпні було видано відповідний указ президента. "Прийняття цих двох актів дозволило встановити уніфіковані вимоги до обличчя особи, яка фотографується на документи. 18 жовтня поточного року МВС видало відповідний наказ "Про затвердження вимог до відцифрованого образу обличчя особи", - сказала заступник міністра.

Заступник міністра Сергій Гончаров розповів, що нові норми відповідають міжнародним стандартам, тому будуть легко прийняті в міжнародному використанні. "Це питання дотримання прав та свобод, які гарантує Конституція. Всі вимоги чітко зрозумілі, прийнятні для релігійних течій. І ми, поважаючи права вірян, повинні мати можливість ідентифікувати особу. Ці норми відповідають стандартам ІКАО (International Civil Aviation Organization, ICAO - ІФ)", - сказав він.

Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк розповів, що всі відділи Державної міграційної служби вже отримали розпорядження з новими правилами.

"Ми надрукували відповідні плакати, на яких вказані всі можливі варіанти. Фотографія людини в документах має відповідати певним вимогам. Але є певні обмеження - фотографування в навушниках або затемнених окулярах. (...) Усі підрозділи міграційної служби вже ознайомилися з правилами", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА