19:37 22.11.2019

Алжирські демонстранти закликають провести вільні президентські вибори

1 хв читати

Багатотисячні акції протесту проходять у п'ятницю в різних містах Алжиру в знак протесту проти того, як влада країни веде підготовку до запланованих на 12 грудня президентських виборів, повідомляє агентство Associated Press.

Протестувальники виступають проти керівництва країни і вважають, що нинішня влада не зможе забезпечити прозорі і вільні вибори. У зв'язку з цим вони вимагають радикальних змін у складі керівництва.

Учасники акцій скандують різні гасла, зокрема "Ні - виборам 12 грудня" і "Ніщо нас не зупинить".

Усі п'ять нинішніх кандидатів у президенти Алжиру є чиновниками, які займали високопоставлені пости при колишньому президенті країни Бутефліці.

2 квітня 2019 року після масових акцій протесту Абдельазіз Бутефліка, який займав з 1999 року пост президента Алжиру, оголосив, що йде у відставку.

Тимчасово виконуючим обов'язки президента був призначений голова Ради нації - верхньої палати парламенту - Абделькадер Бенсалах. Однак багато алжирців залишилися незадоволеними такими змінами в керівництві Алжиру, вважаючи їх недостатніми, і продовжили протести.

Спочатку президентські вибори в Алжирі мали відбутися в квітні, проте були перенесені на липень. Влітку вони також не відбулися, і тепер намічені на 12 грудня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА