20:10 22.11.2019

Трамп розкритикував Йованович і заявив, що Україна ненавиділа його до виборів

2 хв читати
Трамп розкритикував Йованович і заявив, що Україна ненавиділа його до виборів

Президент США Дональд Трамп розкритикував екс-посла США в Україні Мері Йованович і зазначив, що в Україні різко змінилося ставлення до нього після перемоги на виборах восени 2016 року.

"І, до речі, коли я говорив з президентом Зеленським - ви можете прочитати це - вона йому теж не подобалася, він згадав її ім'я, і вона йому зовсім не подобалася ... І не забувайте, Україна ненавиділа мене, вони були проти мене на виборах, вони хотіли, щоб виграла Гілларі Клінтон. А коли я виграв, раптово вони стали так добре до мене ставитися", - повідомив Трамп під час телефонного включення в ефірі телеканалу Fox News.

Він також звернув увагу на той факт, що Йованович довго не хотіла вішати в американському посольстві його портрет, додавши, що "ця жінка не була ангелом". "Цей посол, яку всі вважають такою чудовою, не вішала мій портрет у посольстві. Вона була головною в посольстві ... Їй знадобилося півтора або два роки, щоб повісити фото. Вона говорила погані речі про мене, не захищала мене, а у мене є право змінити посла", - пояснив глава Білого Дому.

Стосовно свідчень посла США в ЄС Гордона Сондленда, який днями на слуханнях в Конгресі заявив про те, що Трамп вимагав "послуги за послугу", тобто розслідування в Україні щодо компанії "Бурісма" в обмін на допомогу в обороні і візит Зеленського в Вашингтон, президент США відповів: "Це абсолютний нонсенс".

При цьому він назвав Україну "дуже корумпованою країною" і сказав: "Чому ми повинні давати гроші країні, яка відома, як корумпована"?

Він також згадав, що він "ледве знає" Сондленда і говорив з ним усього кілька разів.

Трамп знову повторив, що вважає телефонну розмову, що відбулася в липні між ним і Зеленським "чудовою", "бездоганною" і "доречною", і висловив думку, що демократи в Палаті представників під час недавніх слухань щодо імпічменту "виглядали, як дурні".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА