07:51 23.11.2019

Труба зазначає, що в розслідуванні стосовно "прослуховування" в його кабінеті є прогрес, і сподівається, що будуть названі причетні

3 хв читати
Труба зазначає, що в розслідуванні стосовно "прослуховування" в його кабінеті є прогрес, і сподівається, що будуть названі причетні

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба зазначає, що в розслідуванні про прослуховування в його кабінеті є прогрес, і сподівається, що будуть результати і названо причетних.

"У цієї справі є прогрес, у цієї справи є особливості розслідування. Оскільки справи такої категорії в Україні ще не розслідувалися, і ніколи не було результату. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб суспільство почуло про виконавців, які здійснювали прослуховування в кабінеті директора (ДБР - ІФ), і після встановлення їхніх осіб обов'язково дати оцінку, чи було це законно, і в разі порушень з їх боку, притягнути до відповідальності", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі "Україна" в п'ятницю ввечері.

Труба вказав, що оприлюднені в телеграм-каналі "Трубу прорвало" 19 листопада записи були "до певної міри очікувані". "І я хочу, щоб звернули увагу на те, в який період часу ці записи були оприлюднені, хто саме перший їх оприлюднив і хто їх "розганяв". І це буде відповіддю на питання, для чого і кому вони потрібні", - підкреслив він.

При цьому Труба сказав, що "за шоу, яке відбувається із записами, не може нести ніякої відповідальності, шоу з записами - це не стиль роботи директора Державного бюро розслідувань".

"Я вважаю, що такі факти - це загроза незалежності правоохоронної системи. Оскільки у керівника нового правоохоронного органу протягом тривалого періоду часу, це був не тиждень, не місяць, а набагато більший період часу проводилися прослуховування", - зазначив він.

Труба заявив, що найближчим часом, можливо, до першої річниці роботи ДБР (27 листопада - ІФ) або до моменту продовження розгляду у Верховній Раді законопроекту про перезапуск ДБР "готуються чергові провокації і чергові викиди записів на телеграм-каналі".

Відповідаючи на питання про те, чи обговорює він розслідувані слідчими ДБР справи з Офісом президента України, Труба сказав, що з ОП відбуваються робочі наради, на яких присутні, крім директора ДБР, і інші керівники правоохоронних органів.

"Такі наради відбуваються у разі необхідності, але жодним чином ні на нарадах, ні телефоном, я ніколи не отримував жодних вказівок про направлення розслідувань або акцентів на якомусь кримінальному провадженні", - стверджує він.

Як повідомлялося, 19 листопада в телеграм-каналі "Трубу прорвало" були опубліковані аудіозаписи, на яких нібито директор ДБР Труба отримував вказівки від нібито генерального прокурора Руслана Рябошапки і нібито керівника Офісу президента України Андрія Богдана про припинення низки обшуків, а також нібито отримував завдання від президента України Володимира Зеленського про відкриття конкретних справ.

Сам Труба заявив, що оприлюднені аудіозаписи не відповідають дійсності і є провокацією.

20 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка допустив можливість розслідування публікації аудіозаписів в телеграм-каналі "Трубу прорвало" в рамках вже розслідуваного кримінального провадження за фактом прослуховування в кабінеті Труби.

Президент України Володимир Зеленський 20 листопада в Очакові сказав, що розбереться з цією ситуацією, коли вивчить питання.

21 вересня Труба повідомив, що в його робочому кабінеті виявлено апаратуру для прослуховування, за його словами, записи могли містити відомості про резонансні кримінальні провадження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА