14:22 24.11.2019

Папа Римський, який відвідав Нагасакі та Хіросіму, закликав світ позбутися ядерної зброї

2 хв читати
Папа Римський, який відвідав Нагасакі та Хіросіму, закликав світ позбутися ядерної зброї

Папа римський Франциск, який прибув у неділю в японське місто Хіросіма, закликав світ за жодних обставин не вдаватися до використання ядерної зброї.

"З почуттям глибокого переконання я знову кажу, що використання ядерної енергії у військових цілях сьогодні, більше ніж колись, - це злочин не тільки проти гідності людей, а й проти будь-якого можливого майбутнього нашого спільного дому", - наводять західні ЗМІ слова понтифіка, сказані на виступі біля Меморіалу миру в Хіросімі.

Також в Хіросімі Франциск провів зустріч із кількома людьми, що пережили атомне бомбардування міста 6 серпня 1945 року. У промові біля Меморіалу миру понтифік заявив, що схиляє голову перед силою і гідністю" людей, які зуміли вижити в цій катастрофі.

Папа Римський перебуває в Японії з чотириденним візитом. Раніше в неділю він побував у Нагасакі, який також зазнав атомного бомбардування в 1945 році. Під час перебування в цьому місті понтифік закликав міжнародне співтовариство позбутися ядерної зброї.

Уперше глава Римо-католицької церкви побував в Японії в 1981 році - на той момент понтифіком був Іван Павло II. Відтоді подібних візитів до Японії не було.

Літаки американських ВПС скинули атомні бомби "Малюк" і "Товстун" на міста Хіросіму і Нагасакі в західній частині Японії 6 і 9 серпня 1945 року, на завершальному етапі Другої світової війни. Унаслідок бомбардування Хіросіми і променевої хвороби, що стала його наслідком, загинули близько 130 тис. осіб, а за даними адміністрації Нагасакі, загалом з моменту бомбардування і донині в Нагасакі від наслідків вибуху померли 74 тис. людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА