10:48 25.11.2019

У Києві осквернили пам'ятник Шолом-Алейхему

1 хв читати

 Пам'ятник українському єврейському письменнику Шолом-Алейхему на Рогнідинській вулиці в центрі Києва неподалік центральної синагоги ім. Бродського було осквернено в ніч на понеділок: невідомий намалював червоною фарбою свастику на скульптурі.

"Чергова провокація навпроти нашої синагоги... сьогодні вранці", - написав головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок уранці, додавши до повідомлення фотографії оскверненого пам'ятника.

Пам'ятник Шолом-Алейхему в повний зріст був установлений на вул. Басейній у 1997 році, в 2001 році перенесений на вул. Рогнідинську, у 2005 пройшов реставрацію. Висота бронзової скульптури 2,5 м, вона встановлена на постаменті 0,8 м. Постамент стоїть на сходинках, на гранях яких зафіксовано прізвище письменника українською мовою та ідиш.

Шолом-Алейхем провів ранні роки на території нинішньої Київської області та в м. Лубни Полтавської області, жив у Києві в 1887-1890, 1893-1905 роках, пізніше емігрував до Львова, потім жив в Італії, Швейцарії та США.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА