11:59 25.11.2019

Клієнти Джуліані намагалися змінити керівництво "Нафтогазу" - ЗМІ

2 хв читати
Клієнти Джуліані намагалися змінити керівництво "Нафтогазу" - ЗМІ

Американські бізнесмени Лев Парнас та Ігор Фруман, яких адвокат президента США Рудольф Джуліані називав своїми клієнтами, намагалися завербувати одного з топ-менеджерів "Нафтогазу України", пише газета The Wall Street Journal із посиланням на заяву керівника інтегрованого газового бізнесу "Нафтогазу" Андрія Фаворова.

"Ви республіканець, так? Ми хочемо, щоб ви стали нашою людиною", - згадав Фаворов у розмові з WSJ слова Парнаса та Фрумана. За його словами, вони контактували з ним у березні 2019 року на полях енергетичної конференції в Г'юстоні.

Фаворов заявив, що з особистої ініціативи вирушив до Нью-Йорка для зустрічі з федеральними прокурорами, які нині розслідують діяльність Парнаса та Фрумана.

У жовтні Парнаса та Фрумана заарештували за незаконне фінансування передвиборних кампаній політиків у США.

За словами Фаворова, Фруман і Парнас розраховували заручитися його підтримкою в спробах змістити з посади голову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва. Вони розраховували, що місце Коболєва має зайняти Фаворов.

Фаворов зазначив, що був у замішанні після розмови. Він доповів про інцидент Коболєву, а Фруману і Парнасу повідомив, що не має наміру з ними співпрацювати.

Адвокат Фрумана відмовив WSJ у коментарі на цю тему, а адвокат Парнаса заявив, що озвучена Фаворовим інформація не відповідає дійсності.

Парнас є американцем українського походження, а Фруман - американець білоруського походження.

Бізнесменів узяли під варту минулого місяця. Сторона обвинувачення вважає, що вони незаконно фінансували передвиборні кампанії політиків у США, використовуючи, зокрема, гроші бізнесмена з РФ.

Згідно із судовими документами, перші ознаки активності фігурантів справи в тому, що стосується фінансування передвиборних кампаній в США, з'явилися в березні 2018 року. Зазначено, що своїх цілей бізнесмени мали намір досягти завдяки підтримці американських політиків, що отримували від них фінансування.

Для цього Парнас і Фруман придумали схеми, що давали їм змогу в обхід законодавства перераховувати політикам на фінансування передвиборних кампаній більше грошей, ніж дозволено згідно із законом. Заради цього, зокрема, вони створили компанію Global Energy Producers, яка, за їхнім твердженням, здійснювала імпорт та експорт скрапленого природного газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА