13:02 25.11.2019

Прокуратура оскаржить рішення суду про запобіжний захід для Ляшка

2 хв читати
Прокуратура оскаржить рішення суду про запобіжний захід для Ляшка

 Прокуратура оскаржить рішення суду, яким колишньому народному депутату, лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку обрано запобіжний захід у вигляді особистого поручительства, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Ухвалою слідчого судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 19 листопада 2019 року частково задоволено клопотання Бориспільської місцевої прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Олега Ляшка та застосовано до нього запобіжний захід у вигляді особистого поручительства. Не погоджуючись із зазначеним рішенням, прокуратура 22 листопада направила до Київського апеляційного суду апеляційну скаргу з вимогою про її скасування та обрання до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Наразі дату розгляду апеляційної скарги суд не визначив.

Увечері 6 листопада в залі іноземних делегацій Міжнародного аеропорту "Бориспіль" стався інцидент між Ляшком і народним депутатом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом. Голова Радикальної партії звинуватив Геруса в лобіюванні поправки, що дає можливість закуповувати Україні російську електроенергію. Про факт бійки правоохоронним органам повідомили працівники аеропорту.

18 листопада Ляшко отримав підозру через бійку з Герусом, а також приніс заяву з вимогою про відкриття кримінального провадження проти Геруса за "державну зраду" та "зловживання владою". Прокуратура повідомила Ляшку про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), що передбачає безальтернативний арешт.

19 листопада Бориспільський суд (Київська обл.) відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання для Ляшка, відпустивши його під особисте поручительство нардепів Вікторії Сюмар (фракція "Євросолідарність") та Михайла Волинця (фракція "Батьківщина").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА