16:42 25.11.2019

Всеукраїнська рада церков рішуче засуджує наругу над пам'ятником єврейському письменнику Шолом-Алейхему в Києві

2 хв читати

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій, яка об'єднує понад 90 відсотків вірян християнського, іудейського та мусульманського віросповідання, рішуче засуджує наругу над пам'ятником письменнику Шолом-Алейхему в Києві, розцінюючи її як безумовний акт вандалізму та замах на міжнаціональний і міжрелігійний мир в Україні.

"Ми вважаємо такі акти неприпустимими та звертаємо увагу на те, що системність, з якою зловмисники вчиняють акти вандалізму і наруги, свідчить про зацікавленість третьої сторони завдати шкоди українсько-єврейським відносинам та виставити українців перед світом як закоренілих антисемітів. Але ми знаємо, що антисемітизм та вандалізм не користуються підтримкою широкого загалу українського суспільства. Тому ми просимо усіх наших співгромадян поставити рішучий заслін ворожим спробам розпалити вогонь міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі в Україні", - йдеться в заяві Всеукраїнської ради церков, оприлюдненій у понеділок.

Також у раді звернулися до Національної поліції і МВС України з проханням розслідувати цей інцидент та притягнути винних до встановленої законодавством відповідальності.

Як повідомлялося, пам'ятник Шолом-Алейхему в Києві, розташований неподалік центральної синагоги ім. Бродського, було осквернено в ніч на понеділок: невідомий намалював червоною фарбою дві свастики спереду і збоку скульптури. "Чергова провокація навпроти нашої синагоги... сьогодні вранці", - написав головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок уранці, додавши до повідомлення фотографії оскверненого пам'ятника.

Пам'ятник Шолом-Алейхему в повний зріст був установлений на вул. Басейній у 1997 році, в 2001 році перенесений на вул. Рогнідинську, у 2005 пройшов реставрацію. Висота бронзової скульптури 2,5 м, її встановлено на постаменті 0,8 м.

25 листопада до столичної поліції звернувся співробітник релігійної установи на вулиці Шота Руставелі з повідомленням про те, що протягом ночі невідомі обмалювали фарбою пам'ятник. Провадження відкрито за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, що передбачає до п'яти років позбавлення волі. "Вживаються заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до правопорушення", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА