19:56 25.11.2019

Засідання у справі мера Львова Садового призначено на 27 листопада

2 хв читати
Засідання у справі мера Львова Садового призначено на 27 листопада

Вищий антикорупційний суд призначив на 27 листопада засідання у справі мера Львова Андрія Садового, повідомив Садовий на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Щойно повідомили, що засідання суду у моїй справі відбудеться в середу, 27 листопада, о 12:15. Адреса: Вищий антикорупційний суд, місто Київ, вул. Хрещатик, 42а", - написав мер Львова.

Водночас лідер партії "Самопоміч", віце-голова Верховної Ради VIII скликання Оксана Сироїд заявила, що вважає справу стосовно Садового необґрунтованою й готова взяти його на поруки.

"Справа є необґрунтованою. В кращому випадку це провадження може виявитися провокацією. А в гіршому - політичним переслідуванням. Не з того міста почали корупцію шукати... Підготувала письмове зобов'язання про взяття Андрія Садового на особисту поруку", - написала Сироїд на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, 21 листопада представники САП вручили Андрію Садовому повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем у справі продажу ділянки землі під індустріальний парк від 2015 року.

"Під час розслідування встановлено і підтверджено висновками експертів і фахівців, що більше ніж 23,49 га земель було продано за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міськради в порушення вимог чинного законодавства за заниженою ціною як землі промисловості", - зазначено в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури .

Також у прокуратурі встановили, що продана ділянка не належить місту Львову, а Рясне-Руській сільраді Яворівського району як земля сільськогосподарського призначення.

За даними САП, чиновникам інкримінують злочин за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (організація зловживання і зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. "Відразу після вручення підозр прокурори САП вручили клопотання про обрання зазначеним особам запобіжних заходів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного продажу 32 га землі, який здійснила Львівська міськрада.

15 листопада 2016 року у Львівській міськраді відбулися обшуки в рамках зазначеної справи, а в липні 2017 року Садового з цього приводу викликали на допит до прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА