07:46 26.11.2019

Влада повинна негайно організувати роботу щодо запобігання екокатастрофи в Одесі через аварію танкера "Delfi" - нардеп Плачкова

2 хв читати
Влада повинна негайно організувати роботу щодо запобігання екокатастрофи в Одесі через аварію танкера "Delfi" - нардеп Плачкова

Влада повинна негайно організувати роботу щодо запобігання екологічної катастрофи в Одесі, яка може статися через аварію судна "Delfi", вважає народний депутат від фракції "Опозиційна платформа - за життя" Тетяна Плачкова.

Вона підкреслила, що після витоку із затонулого танкера значної кількості паливно-мастильних матеріалів рівень забруднення морської води в епіцентрі аварії перевищує норму в 157 разів. Однак представники влади лише повідомляють, що тримають ситуацію під контролем і рекомендують утриматися від купання.

"Уже зараз можна говорити, що це початок масштабної екологічної катастрофи, тому що такий стан є критичним для підводного світу. І поки люди, розважаючись, влаштовують Селфі біля танкера, я не бачу жодної серйозної реакції влади на ці події", - написала нардеп на своїй сторінці в Фейсбуці в понеділок.

Політик підкреслила, що держава повинна не відокремлено стояти, а кинути всі сили на вирішення цієї проблеми в Одесі, адже вона стосується всієї України.

"Але влада цього ніби не помічає. На жаль, особи нові, а проблеми залишаються колишніми, та ще й ростуть з турбошвидкістю!", - резюмувала Плачкова.

Як повідомлялося, в Одеській затоці зазнав лиха танкер "Delfi" під прапором Молдови, який зірвало з якоря.

Як пояснила Адміністрація морських портів України, спочатку зазначене судно перебувало в нейтральних водах і не подавало заявок на вхід до Одеського чи Південного морських портів. Але згодом воно подало сигнал про те, що зазнає лиха без палива, з непрацюючим двигуном. У зв'язку з цим рятувально-координаційний центр "Одеса" прийняв сигнал та почав вживати заходів, спрямованих на ліквідацію аварійної ситуації. Із судновласником було узгоджено буксирування танкера для постановки до вільного причалу в порту "Очаків".

У ніч на 22 листопада Delfi вдалося закріпитися якорем на відстані близько однієї милі від берега в районі пляжу "Дельфін". Проте, за даними АМПУ, о 5:00 повільний дрейф відновився.

Увечері 22 листопада рятувальникам вдалося евакуювати з судна трьох членів екіпажу. Їх госпіталізували, лікарі повідомили про перевтому та переохолодження.

23 листопада в.о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов повідомив, що фахівці встановили перевищення вмісту нафтопродуктів в епіцентрі події у 157 разів.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА