08:06 26.11.2019

Представники Нацгвардії України і Каліфорнії обговорили спільно виконану роботу за поточний рік і плани спільних заходів на 2020

2 хв читати
Представники Нацгвардії України і Каліфорнії обговорили спільно виконану роботу за поточний рік і плани спільних заходів на 2020

У понеділок, 25 листопада, в Головному управлінні Нацгвардії України відбулася зустріч з представниками Головного штабу Нацгвардії Каліфорнії, під час якої сторони обговорили спільно виконану роботу за поточний рік і плани спільних заходів у межах Державної програми партнерства Україна-США на 2020 рік , повідомила прес-служба НГУ.

На заході були присутні - полковник Річард Міфсуд - співголова підкомітету НГУ багатонаціонального об'єднаного координаційного комітету, підполковник Діллон Гейнс координатор Державної програми партнерства від Нацгвардії Каліфорнії і офіцер із взаємодії з НГУ від Об'єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні майор Стівен Лонг.

"Наша співпраця в цьому році була плідною, і в наступному році ми хочемо продовжити цю тенденцію. Ми бачимо всі досягнення, які сьогодні має ваша структура, і протягом 2020 хочемо зробити свій внесок у розвиток Національної гвардії України", - зазначив підполковник Гайнс.

Кожен з присутніх офіцерів від Нацгвардії України виступив за своїм напрямом, багато уваги сторони приділили обговоренню нагальних питань.

"Разом ми досягли значного прогресу, при таких робочих зустрічах, як сьогодні, ми знайшли багато спільних точок для обміну знаннями та досвідом. Я дуже чекаю візиту в лютому в Національну гвардію, щоб розпочати спільну роботу над новими проектами", - повідомив полковник Міфсуд.

Зі свого боку начальник відділу управління міжнародного співробітництва полковник Роман Омельченко висловив подяку за стійку позицію уряду США в підтримці сектора безпеки і оборони України і надання матеріально-технічної допомоги НГУ. "Ми готові до різних форм співпраці для підвищення своєї боєздатності", - зазначив він.

Починаючи з 1993 року Нацгвардія України активно брала участь у всіх спільних заходах, навчальних програмах і курсах організованих представниками Нацгвардії Каліфорнії. З початку збройної агресії проти України співпраця НГУ і Нацгвардії Каліфорнії значно посилилася. Сьогодні представники обох силових структур активно беруть участь в роботі підкомітету Національної гвардії багатонаціонального об'єднаного координаційного комітету - платформі, на якій вирішуються питання реформування сил оборони і надання допомоги Україні від уряду США. В рамках Програми партнерства інструкторами та експертами Національної гвардії Каліфорнії організовуються курси для представників НГУ за напрямками процесу прийняття військових рішень, відстеження союзних сил під час виконання бойових завдань, комплектування та проходження служби в Національній гвардії Каліфорнії, організації роботи навчальних центрів, реорганізації органів управління НГУ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА