08:32 26.11.2019

Кількість затриманих біля парламенту Грузії досягла 28 людей

1 хв читати
Кількість затриманих біля парламенту Грузії досягла 28 людей

МВС Грузії повідомляє про затримання 28 учасників акції протесту перед будівлею парламенту в Тбілісі і трьох постраждалих.

"Постраждалим була надана відповідна допомога в медичних установах", - сказано в поширеній у вівторок уранці заяві МВС.

За даними відомства, учасники акції затримані за непокору законним вимогам співробітників правоохоронних органів і дрібне хуліганство.

Раніше у вівторок грузинський журналіст і політик Заал Удумашвілі сказав, що кількість затриманих поблизу будівлі грузинського парламенту склала 20 осіб.

Також повідомлялося, що поліція у вівторок на світанку застосувала водомети, щоб відтіснити учасників акції опозиції від входів в будівлю парламенту, перед якими з вечора понеділка, 25 листопада, був влаштований пікет.

Грузинські опозиціонери в бесідах з журналістами заявили, що кілька учасників акції отримали травми і обмороження через застосування поліцією водомета.

У МВС заявляють, що попередили організаторів акції і її учасників про застосування сили у разі, якщо вони не звільнять від бар'єрів входи до парламенту, а також проїжджу частину. У відомстві зазначають, що при цьому їм надали розумні терміни на виконання цієї вимоги, але учасники акції проігнорували попередження. У відомстві підкреслили, що поліція діяла в рамках закону.

Грузинська опозиція проводить акції протесту з 14 листопада, коли в парламенті провалився законопроект щодо проведення в 2020 році виборів за пропорційною системою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА