15:58 26.11.2019

Використання досвіду Естонії в трансформації України та її можливості щодо залучення естонських інвестицій обговорив Зеленський із прем'єром Ратасом

2 хв читати
Використання досвіду Естонії в трансформації України та її можливості щодо залучення естонських інвестицій обговорив Зеленський із прем'єром Ратасом

Під час офіційного візиту до Естонії президент України Володимир Зеленський провів переговори з прем'єр-міністром країни Юрі Ратасом, під час яких сторони обговорили питання співпраці двох країн у різних напрямах і реалізацію реформ в Україні.

"Глава Української держави висловив уряду Естонії подяку за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави та позицію щодо санкцій проти Росії", - повідомляє у вівторок прес-служба президента України.

Зеленський відзначив актуальність вивчення провідного досвіду Естонії у сферах диджиталізації, е-урядування та кібербезпеки.

"У вас є чудові фахівці у цифровій сфері. Ми хочемо використати ваш досвід у трансформації нашої країни. Бо у нас є великий проект "Держава у смартфоні", - наголосив президент України.

Сторони також обговорили модернізацію освітньої програми в Україні та збільшення студентського обміну. "Ми підтримуємо всі освітні ініціативи. У нас нова команда, новий міністр освіти, хочемо підвищити рівень освіти в Україні", - повідомив Зеленський.

"Під час переговорів також ішлося про важливість збереження позитивної динаміки зростання обсягів двосторонньої торгівлі та необхідність поновлення роботи Спільної міжурядової українсько-естонської комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва", - зазначено у повідомленні.

Президент України поінформував естонську сторону про кроки української влади, спрямовані на поліпшення умов ведення бізнесу та можливостей для залучення інвестицій.

"Ми дуже хотіли б, щоб ви розглядали Україну і як геополітичного партнера, і як країну, куди можна вкладати гроші. Ми дуже зацікавлені в розвитку спільних підприємств в Україні", - зазначив він.

Згідно з повідомленням прес-служби президента, сторони погодилися, що подолання корупції буде великим поштовхом до подальшої співпраці та процвітання України. "Прем'єр-міністр Естонії наголосив, що Україна робить помітні кроки у цьому напрямі", - йдеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА