18:45 26.11.2019

Бойовики шість разів порушили режим тиші на Донбасі з опівночі

2 хв читати
Бойовики шість разів порушили режим тиші на Донбасі з опівночі

Незаконні збройні формування шість разів обстріляли позиції підрозділів об'єднаних сил на сході України з початку цієї доби.

"Втрат унаслідок обстрілів серед особового складу об'єднаних сил не було", - йдеться у зведенні, розміщеному на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook у вівторок.

Бойовики відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Чотири обстріли припали на район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", ще два - на район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".

При цьому в штабі ООС зазначають, що бойовики продовжують вести провокаційні обстріли у безпосередній близькості від меж ділянки розведення №3 біля сіл Богданівки та Петрівського Волноваського району Донецької області. "Спровокувавши вогонь у відповідь, вони сподіваються на те, що наші захисники влучать по ділянці розведення №3 "Петрівське". Усі ці дії з боку збройних формувань РФ відбуваються напередодні зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську", - йдеться в повідомленні.

На ділянці розведення №1 біля смт Станиці Луганської Луганської області, на контрольному пункті в'їзду-виїзду КПВВ і біля мосту, працюють співробітники Червоного Хреста з надання допомоги населенню. Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України здійснила технічне обстеження ділянок місцевості обабіч дороги в районі лісосмуги та моста. Попередньо узгоджено дату розбирання тимчасового мостового переходу - на початок грудня.

На ділянці розведення №2, у районі м. Золотого Луганської області, о 12:00 26 листопада розпочалася верифікація Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ результатів виконаних зобов'язань із розведення сил та засобів. Загалом співробітники ДСНС України обстежили 43,52 гектара території, вилучили 79 вибухонебезпечних предметів, демонтували шість бліндажів і три допоміжні споруди.

На ділянці розведення №3 біля Богданівки ДСНС розібрала дві допоміжні споруди. Вилучено чотири вибухонебезпечні предмети.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА