20:09 26.11.2019

Зеленський пообіцяв "цінний подарунок" за допомогу в розшуку втікача від детективів НАБУ підприємця Альперіна

2 хв читати
Зеленський пообіцяв "цінний подарунок" за допомогу в розшуку втікача від детективів НАБУ підприємця Альперіна

Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін, повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

"Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо та безпосередньо на митниці від правоохоронців утік такий собі пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україні. Однак далеко він не добіг – кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін переховується десь у країні", - повідомив президент.

Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцезнаходження на гарячу лінію Національного антикорупційного бюро за номером 0 800 213 200.

"Прошу всіх підключитися та допомогти йому знайти дорогу до НАБУ. Або допомогти правоохоронцям знайти пана Альперіна. З мене особисто – цінний подарунок тому, хто найкраще допоможе довгоочікуваній зустрічі контрабандиста із законом", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, 26 листопада співробітники НАБУ та САП затримали десятьох осіб за підозрою у злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. За припущеннями ЗМІ, обшуки та затримання пов'язані зі "справою Альперіна".

Вадима Альперіна затримали детективи НАБУ 24 листопада 2017 року. Як заявили правоохоронці, підприємець пропонував співробітникові бюро неправомірну вигоду в розмірі $800 тис. за припинення розслідування кримінального провадження, в рамках якого було накладено арешт майже на 450 млн грн коштів, підконтрольних Альперіну. Печерський районний суд Києва заарештував Альперіна на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі 21 млн грн. Пізніше Апеляційний суд зменшив розмір застави до 141 тис. грн. Після внесення застави Альперін вийшов на свободу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА