20:15 26.11.2019

СММ ОБСЄ верифікувала завершення процесу розведення сил і засобів в Золотому

1 хв читати
СММ ОБСЄ верифікувала завершення процесу розведення сил і засобів в Золотому

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ провела верифікацію процесу завершення розведення сил і засобів на ділянці №2 в Золотому Луганської області у вівторок.

"Силами Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснено розмінування певних ділянок місцевості від вибухонебезпечних предметів, проведено демонтаж фортифікаційних споруд і об'єктів військового призначення", - повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

За словами заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Марка Етерінгтона, українська сторона виконала всі зобов'язання Мінських домовленостей у частині, що стосується процесу розведення сил і засобів. Він відбувся дзеркально як з боку України, так і з протилежного.

Верифікація відбулася на виконання рамкового рішення Тристоронньої контактної групи з дотриманням графіка, прийнятого на зустрічі робочої підгрупи з питань безпеки 1 жовтня 2019 року в Мінську.

"Усі наступні питання будуть вирішуватися в робочому порядку 9 грудня на черговій зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, верифікація почалася о 12.00 26 листопада. Співробітники ДСНС України обстежили біля Золотого 43,52 га території, вилучили 79 вибухонебезпечних предметів, демонтували шість бліндажів і три допоміжних споруди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА