20:43 26.11.2019

Керівників ДФС у декількох областях підозрюють у наживі на імпорті авто із США, у трьох митницях відбулися обшуки

2 хв читати
Керівників ДФС у декількох областях підозрюють у наживі на імпорті авто із США, у трьох митницях відбулися обшуки

Служба безпеки України підозрює керівників декількох митниць Державної фіскальної служби у махінаціях з імпортом автомобілів і здійснила обшуки у службових приміщеннях Львівської, Івано-Франківської та Рівненської митниць, повідомляє прес-центр спецслужби у вівторок.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовці Львівської, Івано-Франківської та Рівненської митниць організували протиправний механізм розмитнення іноземних автомобілів. Чиновники в інтересах комерційних структур свідомо занижували митну вартість імпортованих із США машин. Зловмисники встигли оформити незаконне ввезення майже на тисячу авто, чим завдали державі збитків на декілька мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію та електронні носії інформації, які можуть підтверджувати незаконне розмитнення автомобілів. Вирішується питання про накладення арешту на 48 елітних автомобілів.

Також здійснюється документування, що в порушення вимог Податкового кодексу України приватне підприємство, яке викрило СБУ, не зареєструвало податкових накладних на суму майже 44 млн грн із реалізації транспортних засобів.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Раніше у вівторок Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило про затримання десятьох осіб, зокрема сімох співробітників органів митного контролю, за підозрою у злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Попередньо дії затриманих кваліфіковані за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) КК.

При цьому в НАБУ не розповіли про обставини та деталі злочину, який скоїли затримані.

У свою чергу заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський повідомив, що в його будинку відбуваються обшуки. Водночас він заявив, що не може точно сказати, у рамках якої справи це відбувається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА