20:56 26.11.2019

Канадські та британські військові інструктори проведуть в Одесі показові заняття, спланують роботу на 2020 рік

2 хв читати
Канадські та британські військові інструктори проведуть в Одесі показові заняття, спланують роботу на 2020 рік

В Одесі у вівторок відбулася зустріч представників командування Військово-Морських сил Збройних сил України з представниками штабу операції ORBITAL (Велика Британія) та представниками штабу операції UNIFER (Канада).

"Ціль візиту - обговорення з представниками ВМС ЗС України критеріїв підготовки особового складу ВМС ЗС України, напрямів надання інструкторської допомоги групою інструкторів збройних сил Великої Британії та Канади", - йдеться в повідомленні ВМС ЗСУ на Facebook.

Під час зустрічі сторони також обговорили основні напрями двостороннього співробітництва.

Візит триватиме п’ять днів і відбудеться у форматі брифінгів, показових занять, зустрічей, переговорів. Зокрема, представники ORBITAL і UNIFER відвідають військові частини Одеського та Миколаївського гарнізонів, де ознайомляться з методикою та специфікою підготовки майбутніх фахівців штурманської та навігаційної підготовки, а також оглянуть оновлену матеріальну базу навчальних центрів та установ національних ВМС. Крім того, під час візиту мають спланувати та узгодити курси підготовки у 2020 році за такими напрямами як водолазна підготовка та логістичне забезпечення.

UNIFIER - це канадська військова навчальна місія, яка діє в Україні з квітня 2015 року. Підготовка українських військовослужбовців відбувається під егідою багатонаціонального об'єднаного комітету, до якого входять Україна, США, Канада, Велика Британія, Литва та Польща. У рамках UNIFIER майже 200 канадських військових інструкторів проводять заняття з українськими військовослужбовцями.

Навчально-тренувальна місія або операція ORBITAL відбувається з 2015 року в рамках співпраці між оборонними відомствами України та Великої Британії. Через навчально-тренувальну програму ORBITAL пройшли майже 10 тис. військовослужбовців ЗСУ. Наразі в Україні перебувають майже 100 інструкторів із Великої Британії. Інструктори з британської армії, більшість із яких має значний досвід участі у бойових операціях в Іраку та Афганістані, навчають військовослужбовців ЗСУ діям в обороні відповідно до сучасних вимог стандартів НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА