22:14 26.11.2019

Зеленський: Україна і Естонія підписали меморандум про співпрацю в сфері цифрових трансформацій і документ про підтримку України на геополітичній арені

2 хв читати
Зеленський: Україна і Естонія підписали меморандум про співпрацю в сфері цифрових трансформацій і документ про підтримку України на геополітичній арені

Президент України Володимир Зеленський під час перебування з офіційним візитом в Естонській Республіці заявив, що спільно з президентом Естонії Керсті Кальюлайд підписав Меморандум про співпрацю в сфері цифрових трансформацій і заяву про підтримку України на геополітичній арені.

"Сьогодні в Естонії ми підписали важливий документ - про співпрацю в сфері цифрових трансформацій. Так, я теж хочу, щоб за кілька років можна було не тільки сплатити комуналку онлайн, але й одружитися, зареєструвати дитину, бізнес, отримати потрібний документ. І все - менш ніж за 5 хвилин. Цифрові технології - це і наша безпека, і конкурентоспроможність України", - написав президент України, на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок ввечері.

Президент України також наголосив на підтримці офіційного Таллінна для України на міжнародній арені.

"Разом з президентом Естонії Керсті Кальюлайд поставили підписи під спільною заявою про підтримку України на геополітичній арені і в наших внутрішніх реформах. Таллінн - наш перевірений друг і розуміє, що перемогти корупцію для нас так само важливо, як і ворога на сході," - розповів Зеленський

Також Зеленський розповів про те, що між військовими відомствами України та Естонії було підписано декларацію про співпрацю в сфері територіальної оборони.

"Ми вивчимо досвід Естонського союзу оборони - добровольчої оборонної організації, щоб краще захищати наші кордони", - підсумував президент України.

Як повідомлялося раніше, Україна і Естонія підписали Меморандум про співробітництво в сфері цифрових трансформацій між Міністерством цифрової трансформації України і Міністерством економіки і зв'язку Естонської Республіки.

Документ покликаний сприяти вдосконаленню системи надання електронних і адміністративних послуг, розвитку електронних довірчих послуг та послуг з електронної ідентифікації, побудови ефективної моделі управління кіберзахистом і пов'язаною ІТ-інфраструктурою, а також її зв'язки з європейськими кібер-центрами, забезпечення прав громадян на доступ до публічної інформації.

Меморандум передбачає обмін експертами в сфері цифрових трансформацій у рамках візитів до Естонії українських фахівців і естонських - в Україну, організацію семінарів, конференцій, форумів, поширення знань та досвіду з питань цифрового розвитку шляхом обміну нормативними та інформаційними документами, організацію навчальних поїздок для перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців сфери цифрових трансформацій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА