11:26 27.11.2019

Закон України про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення набуде чинності 28 листопада

1 хв читати
Закон України про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення набуде чинності 28 листопада

У виданні Верховної Ради "Голос України" офіційно оприлюднено текст закону №263-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів".

Закон відновлює кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, а також запускає інститут стягнення в дохід держави необґрунтованих активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Зокрема, закон включає до Кримінального кодексу України нову статтю 368-5 "Незаконне збагачення", згідно з якою набуття активів, вартість яких більш ніж на 6,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів перевищує законні доходи, карається позбавленням волі терміном від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років.

Згідно з текстом закону, під активами маються на увазі грошові кошти, що, зокрема, зберігаються у банках та інших фінансових установах, інше майно, майнові права, нематеріальні активи, у тому числі криптовалюти, обсяг зменшення фінансових зобов'язань, а також роботи чи послуги, надані особі, уповноваженій на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Закон набуває чинності наступного дня після оприлюднення.

Як повідомлялося, за законопроект 31 жовтня в другому читанні та в цілому проголосували 259 народних депутатів. Його ухвалення є однією з умов продовження програми співпраці України з МВФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА