13:54 27.11.2019

П'ятьом жителям Станично-Луганського району, які постраждали від підривань на боєприпасах, виділять EUR3-5 тис. на протезування - заступник глави МінТОТ

2 хв читати

Заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб з питань євроінтеграції Олексій Ілляшенко заявив, що п'ять жителів Станично-Луганського району Луганської області, які постраждали від підривань на боєприпасах, отримають від держави від 3 до 5 тисяч євро на операції з протезування кінцівок.

"Коли ми були в Станиці Луганській із виїзним засіданням комітету, до нас звернувся голова районної адміністрації з тим, що ми забуваємо в законодавстві про тих людей, які стали жертвами вибухонебезпечних предметів, а також про жертв підривань на мінах. Йдеться про трактористів, енергетиків і комбайнерів, які підірвалися на мінах, але вони при цьому не є учасниками АТО/ООС. Ми відреагували разом із вами на це звернення", - заявив Ілляшенко в середу на парламентських слуханнях за результатами виконання Національної стратегії з прав людини при комітеті Верховної Ради з прав людини та реінтеграції окупованих територій.

За його словами, чиновники МінТОТ переглянули документи і меморандуми із західними партнерами, що стосуються технічної допомоги, і виявили, що на деякі пункти накладено обмеження у вигляді 10-20 тис. грн на одного громадянина. У зв'язку з цим у відомстві пішли іншим шляхом.

"Ми обрали п'ятьох осіб, які втратили кінцівки, і вирішили, що виділимо кожному з них від 3 до 5 тис. євро, внісши зміни до відповідних пунктів меморандумів. Це було зроблено для того, щоб до кінця року у нас було не 50 людей, які отримали по 10 тис. грн і в очі їх не бачили, а буде п'ять конкретних людей з п'ятьма нормальними протезами, які коштують від 3 до 5 тис. євро", - зазначає заступник міністра.

За його словами, прем'єр-міністр України підтримав рішення відомства змінити підхід до матеріально-технічної допомоги, оскільки вона може показати реальний результат і перестане бути загальними словами про підтримку людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА