16:08 27.11.2019

САП у суді вимагає скасувати рішення Львівської міськради про продаж ділянки під індустріальний парк

2 хв читати
САП у суді вимагає скасувати рішення Львівської міськради про продаж ділянки під індустріальний парк

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звернулася з позовом до Господарського суду Львівської області, в якому вимагає скасувати рішення Львівської міськради про продаж земельної ділянки під індустріальний парк, а також визнати недійсним договір купівлі-продажу цієї ділянки.

Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області від 20 листопада про відкриття провадження у справі.

"На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява заступника Генпрокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтересах державах в особі Кабінету Міністрів України до відповідача-1 (ТОВ "Сітіпарк Львів"), до відповідача-2 (Львівська міськрада) про визнання незаконним та скасування рішення Львівської міськради від 17.12. 2015 №24, яким ухвалено рішення про продаж земельної ділянки... ТОВ "Сітіпарк Львів", - зазначено в рішенні суду.

Також позивач вимагає визнати недійсним договір купівлі-продажу зазначеної земельної ділянки площею 23,49 га на вулиці Тараса Шевченка від 28.12.2015 року.

Як зазначено в рішенні, суд прийняв позов САП, підготовче засідання призначено на 18 грудня 2019 року.

Як повідомлялося, 21 листопада САП вручила меру Львова Андрію Садовому повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем у справі продажу ділянки землі під індустріальний парк від 2015 року. Також підозру вручено директору департаменту містобудування Львівської міськради Сергію Коровайнику.

САП пояснила, що "під час розслідування встановлено і підтверджено висновками експертів і фахівців, що понад 23,49 га земель було продано за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міськради в порушення вимог чинного законодавства за заниженою ціною як землі промисловості".

У прокуратурі також встановили, що продана ділянка не належить місту Львову, а Рясне-Руській сільраді Яворівського району Львівської області як земля сільськогосподарського призначення.

За даними САП, чиновникам інкримінують злочин за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (організація зловживання і зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. "Одразу після вручення підозр прокурори САП вручили клопотання про обрання зазначеним особам запобіжних заходів", - йдеться в повідомленні.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного продажу 32 га землі Львівською міськрадою в 2016 році. 15 листопада того самого року у Львівській міськраді відбулися обшуки в рамках зазначеної справи, а в липні 2017 року Садового з цього приводу викликали на допит до прокуратури.

САП просить Вищий антикорупційний суд застосувати до Садового запобіжний захід у вигляді застави в 50 млн грн і покласти низку процесуальних зобов'язань на два місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА